Boekenproject - 5 vrouwen, 1 avond

Wat was de opdracht?

De opdracht was om een Nederlandse, romantische literatuur te lezen en daarvan een nieuw boek te maken met jouw eigen ingeving van hoe je het boek vond. 

Onderzoek

Ik had 5 vrouwen, 1 avond gelezen. Het ging over 5 vrouwen die elkaar ontmoeten op 1 avond, alleen omdat het boek meerdere delen had en ik alleen het eerste deel had gelezen, heb ik daar niks van meegekregen. Bij mijn deel ging het vooral over de 5 vrouwen die vertelden over hun liefdesleven tijdens kerst.

Concept

Omdat mijn boek eigelijk heel dom was en echt een vrouwenboek was vol met onzin, heb ik een roddelblad gemaakt. Ik heb gebeurtenissen uit het boek gebruikt voor de kopjes en afbeeldingen.

Druk op de cover om het gehele roddelblad in te kijken!

Ik vond het best een lastig project, omdat mijn boek zoveel anders was als alle andere gelezen boeken van mijn klas. Iedereen had diepe en zware oorlogsboeken en ik kwam met zo’n boek aan. Ik besloot er gebruik van te maken en ben er op door gegaan.

 

Ik heb zoveel mogelijk veel kleuren gebruikt en vormen die niet bij elkaar passen. Ik wou zorgen voor een BOOM effect, en al zeg ik het zelf, ik vind het goed gelukt. Ik ben erg trots op het resultaat en heb daarom ook goede cijfers gehad!