Week 3/4, overzichten maken

Ik moet weleens overzichten maken van producten en correcties uitvoeren voor verschillende magazines.

Voor het blad Expovisie heb ik een aantal bladzijdes met een meubeloverzicht gemaakt. Expovisie is een magazine over exposities en beurzen. Het is vrij bekend maar niet onder alle mensen. Ondertussen is het blad al uitgegeven en heb ik het in handen gekregen. Ik vond dit een erg leuke opdracht, omdat het wel in de huisstijl moest passen maar ik wel mijn eigen draai er aan mocht geven. De style van het magazine vind ik ook erg fijn om mee te werken, rustig en overzichtelijk maar toch met iets extra’s. Deze opdracht moest ik maken in InDesign.

De bedoeling was om een overzicht te maken van verschillende soorten meubels. Ik kreeg de meubels aangeleverd en het document van het blad ervoor. Ook kreeg ik tekst aangeleverd en moest ik zoeken welke tekst bij welke afbeelding hoorde en daar een mooi geheel van maken. In totaal ben ik hier denk ik 3 dagen mee bezig geweest, omdat ik dagelijks correcties binnen kreeg die ik daarna moest aanpassen. Correcties die ik dan binnen kreeg waren kleine dingetjes zoals dat ik de tekst moest centreren of dat een foto groter kon. Hieronder zie je de bladzijdes met de meubels.

Schermafbeelding-2018-11-06-om-10.52.32.png

Ook heb ik voor het blad CM een overzicht moeten maken van verschillende hotels. Dit was mijn favoriete opdracht. Hetzelfde als bij het blad Expovisie krijg ik gegevens doorgestuurd en een afbeelding en moest ik er een mooi geheel van maken, overzichtelijk en prettig om naar te kijken. Hierbij kreeg ik ook een eerder gebruikt document gestuurd als voorbeeld.

Bij deze opdracht kreeg ik veel correcties. Dat komt omdat alle hotels verschillende correcties doorsturen. Bij andere opdrachten krijg je meestal correcties in het algemeen. Op elk blad stonden 3 hotels waarvan ik elk een PDF moest maken en individueel moest sturen. Aan de enige kant is dat fijn maar het is ook verwarrend. Wat ik zo leuk vond aan deze opdracht is dat ik de stijl erg leuk vind. Het is strak en overzichtelijk maar heeft een vrolijke uitstraling door alle kleuren. Dit is een opdracht waar ik erg trots op ben. Ook deze is al uitgegeven en heb ik in mijn handen mogen ontvangen.

Hieronder een paar voorbeelden van de hoteloverzichten.

1 gedachte over “Week 3/4, overzichten maken

  1. Christian Gude zei:

    Hoi Gill,
    Ik mis een beetje de flightcheck! De beelden die we krijgen aangeleverd hoe gaan we daar mee om? Ook zou ik iets vertellen dat je met een digitale plank werkt.
    Voor de rest ziet het erg goed uit.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *