Wie ben ik?

Mijn naam is Gillianne van Dam en ik ben een studente van 18 jaar. Ik studeer Media Vormgeving op het Media College in Amsterdam, 3e klas. Elke dag reis ik vanaf Alkmaar met de trein naar Amsterdam. Dingen die ik leuk vind om te doen zijn bijvoorbeeld fotografie, terrassen, uitgaan, een beetje de standaard dingen. Ook vind ik het erg leuk om te ontwerpen, zoals logo’s en huisstijlen. Dit jaar bestaat uit 2 stages van 20 weken. Mijn opdracht voor de 1e stage is om jullie mee te nemen in mijn ontwikkeling van deze stage aan de hand van een blog. Ik loop stage bij FinnMedia in Alkmaar. Ik heb er enorm veel zin in!

 
Wat ik van mijn stage verwacht?
Wat ik vooral van mijn stage verwacht is dat ik goed wordt begeleid in wat ik moet doen. Ik hoop veel te leren en meer mee te krijgen van het werken in de praktijk. Mijn zwakke punten wil ik natuurlijk ook verbeteren. Ik kan namelijk best verlegen zijn en op de achtergrond blijven. Daarom hoop ik ook dat ik betrokken word bij veel klanten. Ook houd ik het soms voorzichtig in plaats van risico te durven nemen. In mijn stage ga ik laten zien dat ik creativiteit heb en natuurlijk goed mee kan denken. Ik hoop dat mijn stage me leert hoe ik dat kan toepassen in de praktijk. Natuurlijk verwacht ik een gezellige en flexibele werk sfeer maar wel met duidelijkheid en leuke en leerzame opdrachten.

 

Waar loop ik stage?
De naam van het bedrijf waar ik stage loop is FinnMedia. FinnMedia is een ontwerpbureau voor het midden- en kleinbedrijf, organisaties en overheden. Christian is de eigenaar van FinnMedia en heeft geen mensen in dienst. Christian werkt graag met stagiairs en ontvangt ze daarom met open armen. Christian begeleid me door mijn stage en betrekt mij bij alle opdrachten. Hij legt 1 op 1 alles uit en geeft me dan opdrachten waarbij ik ook in contact kom met de klant. Opdrachten die ik bijvoorbeeld krijg zijn het indelen van pagina’s, advertenties checken, visitekaartjes maken en het opstellen van bedrijfsprofielen. De werkzaamheden die ik doe zijn uitgebreid en verschillen van elkaar waardoor deze stage niet eentonig wordt en je super veel leert. Wat ook erg fijn is, is dat deze stage dicht bij mij in de buurt is, namelijk in Alkmaar. Ik hoef maar 10 minuutjes met de bus en ik ben er! Het gebouw waar FinnMedia zit, is onderverdeeld in meerdere bedrijven. De sfeer die in het gebouw hangt is super gezellig en de meeste mensen kennen elkaar ook. Mijn werkplek is klein, maar fijn!
 
Wat wil ik leren bij mijn stage?
In de eerste week dat ik hier stage loop heb ik al heel veel dingen geleerd. Wat ik vooral eind van deze stage geleerd wil hebben is het communiceren met klanten en de wensen van de klant vertalen in een mooi eind product. Communiceren met klanten vind ik namelijk nog een beetje spannend, maar dat wil ik graag leren omdat het erbij hoort en het helemaal niet spannend is. Ook wil ik de dingen die ik op school heb geleerd toepassen in de praktijk, zoals huisstijlen opzetten. Verder wil ik de basisdingen goed kennen, zoals afbeeldingen en advertenties controleren op grootte, etc. Ik wil mezelf persoonlijk ontwikkelen maar zeker ook mijn creatieve kant